Sculptural Light Screen


Warning: Use of undefined constant display - assumed 'display' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/marek/apps/mw2mw/wp-content/themes/mw3/single.php on line 23
2000

lightscreenThe Sculptural Light Screen is on the west front of the new atrium for the Austin Convention Center. It serves a number of functions. Made up of Photovoltaic panels that converts sunlight into electricity, it acts to screen the western sun from the Atrium, and so makes up part of the sustainable energy concept for the new building. The Light Screen is made up of both photovoltaic louvers and colored glass louvers. As the sun hits the wall, it modulates and refracts the light that projects onto the translucent curtain wall behind, creating a mosaic like wall as viewed from the escalator inside. For James Carpenter Design, 2000.

More…

« Adrift